Yoga koreniny
Zelerové semienka Adžvan .
Celé zelerové semienka Adžvan vo výbornej kvalite. Ideálne korenie proti tráviacim problémom. Odstraňuje nafukovanie a plynatosť a vhodne stimuluje trávenie. Je zahrievajúci, pôsobí proti kŕčom, hnačkám, zvracaniu, svalovej ochabnutosti, kolikám.
Dlhé korenie Pippali.
Korenie pippali posilňuje žalúdok a trávenie, ale tiež pľúca a priedušky. Je zohrievajúce a spaľuje toxíny. Používa sa pri nádoroch, poruchách trávenia, hnačkách, zvýšenej teplote, kožných chorobách, reumatizme, astme, cukrovke, hemoroidoch,...
Fenikel celý.
Fenikel je zahrievajúci a vhodný pri bolestiach brucha, zlom trávení, plynatosti, kŕčoch a ďalších stavoch, ako je hnačka, zvracanie. Niekoľko semienok rozžutých po jedle podporuje trávenie a chráni pred plynatosťou a kŕčmi.
Horčičné semienka tmavé celé.
Horčičné semienka stimulujú trávenie a likvidujú toxíny. Podporujú účinok iných korení použitých pri varení daného pokrmu. Urýchľujú metabolizmus. Majú štiplavo orechovú chuť a sú výživné, v jedle pôsobia...
Kardamóm mletý.
Kardamóm znižuje zahlieňujúci účinok mlieka a mliečnych výrobkov. Viaže kofeín v káve. Zlepšuje chuť a arómu pokrmov. Podporuje trávenie. Používa sa na ochutenie sladkostí alebo sa žuje pre osvieženie dychu a zlepšenie zažívania.
Koriander celý.
Koriander pôsobí proti nafukovaniu, bolestiam brucha, zvracaniu a črevným infekciám. Podporuje správne trávenie. V indickej kuchyni je jedným z najdôležitejších korení. Pomáha vstrebávať škrobovité jedlá a korenenú zeleninu
RÁSA - zmes korenia
Špeciálna kvalitná prírodná zmes korenia na dochutenie jedál. Na ochucovanie polievok, zeleninových jedál, obilných i strukovinových karbonátkov a placiek. Používa sa v orientálnej aj v domácej kuchyni.
Rímsky kmín celý.
Rímsky kmín je jedno zo základných korení pri varení podľa ajurvédy. Stimuluje trávenie, znižuje nafukovanie, odstraňuje tráviace potiaže. Zlepšuje vstrebávanie minerálnych a stopových prvkov. Pôsobí proti hnačke, zvracaniu a bolestiam brucha.
Škorica celá aj mletá.
Detoxikuje organizmus, podporuje trávenie a činnosť pečene. Harmonizuje všetky konštitúcie. Zabraňuje hypoglykémii, podporuje tvorbu glukózy. Používa sa na dochutenie kaší, sladkých a ovocných jedál a na prípravu horúcich nápojov (čaje, varené...
TRIKATU - zmes špeciálneho korenia
Tradičná indická pálivá zmes korenia do pokrmov. Je to zmes dlhého korenia, čierneho korenia a zázvoru. Posilňuje zažívanie a účinné trávenie potravy.
HIMALÁJSKA KAMENNÁ .
Vysoko kvalitná nerafinovaná kamenná soľ je chutná a zdravá prírodná soľ z Himalájí. Pre ľudský organizmus je oveľa vhodnejšia ako morská soľ a iné bežne predávané soli. Je mimoriadne vhodná na čistenie nosa pomocou konvičky...
Kurkuma mletá.
Podporuje trávenie pri zažívacích problémoch, antioxidant, zvláčňuje a čistí pokožku, pôsobí proti mikróbom, pri bolestiach v krku, chronickom kašli, pri žlčníkových problémoch.
Ďalej je Kurkuma bežnou prísadou v ajurvédskej medicíne na hojenie rán a liečbu kožných ochorení. Odborníci ju odporúčajú najmä proti zápalom šliach a kĺbov. Výborne pôsobí ak ju použijete aj na: bielenie zubov, zlepšenie kvality vlasov .
Kurkuma , zázvor, škorica, cesnak -silná protizápalová štvorka .
Tip : na protizápalovú kúru .Cesnak opražte na kokosovom oleji alebo masle gee. Pridajte trochu kurkumi a soli servírujte zo zeleninovým šalátom .Počas dňa popíjate zázvorový čaj so štipkou škorice. Takto upravenú stravu a čaj alebo limonádu pite obdeň aspoň 40 dní . Zápaly by mali ustúpiť.