Makové super gulky.

23.09.2017

Potrebujeme:

  1. Mak
  2. Tekvicu

  3. Jablko

  4. Med

  5. Zázvor

  6. Citrón

  7. Škorica

Príprava 10 minut .Mak pomeleme ,pridáme torchu uvarenej tekvice ,nastrúhané jablko .Zmiešame s medom ,zázvorom ,citrónom a škoricou. Raňajková mňaka.

Aké majú účinky?

Mak

  • Podporuje obranyschopnosť
  • Prevencia chrípky, prechladnutia
  • Prevencia rakoviny
  • Eliminuje migrénu
  • Normalizuje hladinu cukru v krvi
  • Podporuje vyprázdňovanie
  • Obnovuje črevnú mikroflóru
  • Čistí hrubé črevo
  • Odkysľuje organizmus
  • Povzbudzuje a upokojuje celé telo
  • Zlepšuje kvalitný spánok
  • Dopĺňa do tela dobrý tuk
  • Odstraňuje vysoký cholesterol
  • Prevencia kardiovaskulárnych ochorení
  • Podporuje pevnosť kostného tkaniva
  • Prevencia proti Osteoporóze
  • Podporuje krvotvorbu
  • Upokojuje nervový systém
  • Pri vonkajšom použití lieči kožné ochorenia (ekzém, vyrážky, lupienka)
  • Zlepšuje kvalitu vlasov a nechtov

Škorica

  • podporuje účinok inzulínu
  • znižuje hladinu celkového a LDL cholesterolu
  • mierne znižuje krvný tlak
  • podporuje pevnosť cievnej steny
  • mierne znižuje zrážanlivosť krvi
  • antioxidačný
  • antibakteriálny a fungicídny
  • relaxačný
  • karminatívny - podporuje uvoľňovanie črevných plynov
  • podporuje prekrvenie sliznice žalúdka a hojenie peptických vredov

Formy výživového doplnku

  • mletý škoricový prášok - má výhodu v tom, že koncentrácia éterických olejov, ktoré by mohli byť dráždivé, je ich rozkladom a vyparovaním po zomletí čiastočne znížená
  • tyčinka škoricovej kôry - pred použitím ju treba zomlieť (cassia je tvrdšia a ťažšie sa melie na kávovom mlynčeku ako pravá škorica)
  • štandardizovaný extrakt v tabletkách (u nás zatiaľ oficiálne neregistrovaný)

Terapeutické využitie

  • podporná liečba cukrovky
  • prevencia a podporná liečba hypecholesterolémie a zvýšenej hladiny triacylglycerolov (krvné tuky)
  • prevencia a podporná liečba aterosklerózy
  • podporná liečba peptických vredov žalúdka
  • podporná liečba kandidózy, reumatoidnej artritídy
  • podpora prekrvenia končatín

Zázvor

Zázvor je  vysoká rastlina zo žltými kvetmy, ktorá je známa vďaka svojím koreňom. Korene zázvoru majú príjemnú a intenzívnu pikantnú chuť s nádychom exotiky. Typickú chuť zázvoru spôsobujú rôzne esenciálne oleje; zázvor obsahuje celkom 640 rôzných chemických látok.  Najvätšími vývozcami zázvoru sú India, Čína a Indonésia. Zázvor je pôvodom z Azie, pestuje sa v juhovýchodnej Azii, západnej Afrike a karibskej oblasti. Najlepší zázvor u nás nájdete vo Vietnamských obchodoch, ktorý  majú zázvor vždy čerstvý a nevysušený. Na takých korienkoch  si nielenže pochutíte , ale tiež si môžete vypestovať zázvorovník. Mezi nejvýznamnejšie účinky zázvoru patria -podpora trávenia,prevencia proti chrípke, nádche aj rakovine a v neposlednom rade má aj   afrodiziakálne účinky. Zázvor je možné konzumovat vo veľa podobách: zázvorový čaj, zázvorový drink, kandovaný zázvor, nakládaný zázvor ako príloha k sushi, nastrúhaný surový alebo sušený , v indickej kuchyni . Zázvor tiež podporuje tvorbu slín, čo uľahčuje konzumácií potravín, ochutených zázvorom.

© 2017 Kundalini Jungmannová 8 ,Bratislava 85101
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky