Energia s prírody

19.09.2017


Petržlenové rizoto

Toto jedlo je veľmi vhodné pre mužov. (Ženám bude tiež chutiť.) Pomôže v prípade, že vás bolí hlava alebo cítite v hlave ťažkosť alebo keď se bez příčiny cítite ospalí. Je velmi dobrý pre mozog a môže se jesť ako mono dieta. Ak potrebujete veľa energie, napríklad pri ťažkej fyzickej práci, jedzte ho  s jogurtom.

1 šálka ryže basmati
1 šálka petržlenu (nie kučeravý)
2 šálky nakrájaných zemiakov aj zo  šupkou
2 cibule
2 lyžičky semienok dobromysli
1 lyžička mletého červeného korenia (viac podľa chuti/
1 lyžica kurkumy
1 lyžička čierneho korenia
2 rozdrtené bobkové listy
1/2 šálky ghí

Cibulu osmahneme na ghí. Pridáme korenie a smažíme dohněda. Potom pridáme ryžu, zemiaky a petržlen a chvíľu miešame. Pridáme vodu (aby sa ryža uvarila), zakryjeme pokličkou a varíme ďalších 15 minut.

Recept na 4-6 porcí.

Farby na tanieri


.

       Yogi jedlo pre zdravie  & liečenie

"´Tri korene cesnak ,cibuľa a zázvor  vás udržia v kondícií a zdravých." ~Yogi Bhajan

Tieto tri silné korene, známe ako Koreňová trojka,, sú nevyhnutné pre čistenie, udržiavanie a produkciu energie v tele. Priaznivý účinok každého z nich je zosilnený, keď sú použité vo varení spolu.

Cesnak

  • Bojuje s vírusmi a baktériami.
  • Zvyšuje sexuálnu energiu, ktorá sa vďaka praxi Kundalini jogy môže šíriť smerom nahor pre väčšie duchovné povedomie.
  • Jedzte surové, pečené, dusené alebo vo forme kapsúl.

Cibuľa

  • Univerzálne liečivo.
  • Čistí krv a buduje nové krvné bunky.
  • Odporúča sa na prechladnutie, horúčku, zápal hrtana a hnačku.
  • Zvyšuje duševnú čistotu.
  • Jedzte surovú ,odštavenú alebo varenú.

Zázvor

  • Upokojuje a posilňuje nervy výživnou miechovou tekutinou
  • Zvyšuje energiu a vitalitu
  • Užitočné pre menštruáciu žien
  • Piť ako čaj alebo džús alebo použiť ako korenie v hlavných jedlách.

Kurkuma

  • Dobrá pre pokožku a sliznice
  • Dobré pre ženské reprodukčné orgány.
  • Zvyšuje pružnosť kostí a kĺbov, protizápalové.
  • na kari, pečivo, polievky, šťavy a omáčky.
  • Kurkuma musí byť pred jedlom uvarená; môžete ju variť s troškou vody, aby ste vyrobili pastu, ktorá bude v chladničke..
.
© 2017 Kundalini Jungmannová 8 ,Bratislava 85101
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.